Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Το Νέο Κοινωνικό Πολιτικό Οικονομικό Σύστημα που θα σώσει τον άνθρωπο και τον πλανήτη

Πώς οι άνθρωποι θα ζουν με ειρήνη και ευημερία

Το μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα
Όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της μεγάλης οικονομικής κρίσης που είναι παράλληλα και έντονα κοινωνική και πολιτική. Και το χειρότερο είναι ότι η κρίση αυτή όχι μόνο βαθαίνει όλο και περισσότερο, αλλά και αντικειμενικά δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος απ’ αυτήν. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά βιώνουμε όλο και περισσότερο τις συνέπειες αυτής της κρίσης, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πόλεμο και μάλιστα παγκόσμιο, ο οποίος, με τα μέσα (πυρηνικά κλπ.) που υπάρχουν σήμερα, είναι πολύ πιθανό να σημάνει και το τέλος της ζωής στον πλανήτη. Υπερβολές θα σκεφθείτε ! Κι όμως δεν είναι, αφού “πόλεμος πατήρ πάντων” και αφού είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι “η ζωή κύκλους κάνει” ή “η ιστορία επαναλαμβάνεται” και αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η εκτόνωση τέτοιων κρίσεων γίνεται πάντα με έναν πόλεμο. Τότε έρχεται η καταστροφή, ο θάνατος, ο πόνος και η δυστυχία, για να ακολουθήσουν όμως σε λίγο η αναδημιουργία, η ανοικοδόμηση, η οικονομική ως εκ τούτου ανάκαμψη, η ευημερία (που θα κρατήσει και πάλι 50-60 χρόνια), η προσωρινή ευτυχία !

Η λύση
Τι πρέπει να γίνει για να αποσοβήσουμε τον επερχόμενο πόλεμο με τις καταστροφικές του συνέπειες, για να δώσουμε στην ανθρωπότητα ελπίδα, όραμα, ευημερία και πραγματική ευτυχία ; Η λύση υπάρχει και σας τη δίνουμε αμέσως παρακάτω ! Είναι μάλιστα μια λύση απλή, τόσο απλή που δύσκολα γίνεται κατανοητή και αποδεκτή από τους καχύποπτους και μη σκεπτόμενους. Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε, κάνετε τον κόπου να την σκεφτείτε σοβαρά πέντε μόνο λεπτά, κι αν τη βρείτε ανέφικτη, αν βρείτε ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στην εφαρμογή της, αν βρείτε έστω και ένα αρνητικό σημείο, να μας το πείτε, γιατί εμείς, όσο την σκεφτόμαστε, μόνο θετικά σημεία βλέπουμε κι ανακαλύπτουμε, κανένα απολύτως αρνητικό !

Η κατάργηση του χρήματος η κυριολεκτική δηλαδή κατάργηση του νομίσματος παγκοσμίως ! Ξαφνιάζεστε ; Γελάτε ; Μη γελάτε ! Απλά σκεφτείτε το σοβαρά ! Σκεφτείτε πόσα καλά απορρέουν απ’ αυτό, πόσα κακά θεραπεύονται ! Να σας απαριθμήσουμε μερικά: Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως (εκτός αν δε θέλουν), οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά, η εξασφάλιση της οποίας θα αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας ! Πώς γίνεται αυτό ; Η φιλοσοφία βασίζεται στην απλή εξίσωση ότι ο σημερινός καθημερινός πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει για την αξιοπρεπή επιβίωσή του περισσότερα απ’ όσα βγάζει συνολικά με την καθημερινή του εργασία (ας πούμε 50 – 60 € ημερησίως). Συνεχίζουμε τον απλό συλλογισμό μας: όλοι οι άνθρωποι έχουν εργασία εξασφαλισμένη από την Πολιτεία, γιατί μειώνεται το ωράριο σε 4 ή το πολύ 5 ώρες ημερησίως. Επιμέρους ρυθμίσεις, ας πούμε για καλλιτέχνες, λογοτέχνες, αθλητές ακόμη και “τεμπέληδες”, είναι εύκολο να γίνουν. Όλα τα αγαθά και όλες οι Υπηρεσίες προσφέρονται απολύτως δωρεάν, με βάση την απλή εξίσωση που προαναφέραμε. Το σύστημα είναι απόλυτα δημοκρατικό κι ελεύθερο, πολύ περισσότερο απ΄ ότι στις σημερινές κοινωνίες. Σκεφτείτε λίγο μερικές από τις ευεργετικές συνέπειες της εφαρμογής αυτού του συστήματος:

- Καταργούνται αίφνης Τράπεζες, Χρηματιστήρια με όλους τους υπαλλήλους τους (οικονομολόγους και χρηματιστές) και τόσα παράσιτα και μη παραγωγικά επαγγέλματα.

- Εξαλείφεται το άγχος και η οικονομική αφαίμαξη γονέων και παιδιών, για επαγγελματική αποκατάσταση και επιβίωση, που, με το ισχύον σύστημα εξαντλούσε οικονομικά τους γονείς (τα φροντιστήρια, για παράδειγμα, καταργούνται) και άγχωνε σε τέτοιο βαθμό τα παιδιά και τα ωθούσε συχνά στους ψυχιάτρους και στα ναρκωτικά. Τα παιδιά θα μεγαλώνουν με φυσικό τρόπο, όπως πρέπει, ανέμελα και με τα παιχνίδια της ηλικίας τους.

- Συνέπεια του παραπάνω είναι ότι μειώνεται κατά πολύ η δουλειά των ψυχιάτρων, των ψυχιατρείων, των σωφρονιστικών καταστημάτων, των δικηγόρων, των δικαστών, των αστυνομικών, αλλά και των γιατρών όλων των άλλων ειδικοτήτων, αφού το άγχος δημιουργεί όχι μόνον ψυχικές, αλλά και κάθε είδους σωματικές ασθένειες.

- Εξαφανίζονται σχεδόν τα ναρκωτικά, αφού, πρώτον, δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που ωθούν κυρίως τους νέους σ’ αυτά και, δεύτερον, θα εξαφανισθούν οι έμποροι και οι διακινητές των ναρκωτικών, εφόσον δεν θα υπάρχει λόγος κερδοσκοπίας.

- Εξαφανίζονται σχεδόν τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα (εκτός από εκείνα του πάθους), αφού τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστό ότι οφείλονται στη συσσώρευση του χρήματος, που δεν θα υπάρχει πλέον.

- Οι λογοτέχνες, καλλιτέχνες, αθλητές κλπ., θα παράγουν ποιοτικότερο έργο, θα εκφράζονται όπως θέλουν αυτοί και όχι όπως επιτάσσουν οι εκάστοτε οικονομικές και αγοραίες συνθήκες, οι εταιρείες, οι ατζέντηδες κλπ. Ακόμη και στους οίκους ανοχής οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα γίνονται από γυναίκες που πιστεύουν στον έρωτα και όχι από αηδιασμένες γι’ αυτόν, αλλά αποσκοπούσες για την επιβίωσή τους στο χρήμα.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος
Όπως ίσως και σεις το σκεφτήκατε, η πρώτη εφαρμογή του συστήματος θα προσκρούσει στην ανθρώπινη πλεονεξία. Εννοούμε, για παράδειγμα, ότι μόλις ο κόσμος μάθει ότι όλα είναι δωρεάν, θα τρέξει και θ’ αδειάσει αμέσως τα ράφια των καταστημάτων και άλλα τέτοια σχετικά. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει μία περίοδος (ας πούμε πχ δύο χρόνων) προσαρμογής στο νέο σύστημα, έως ότου μάθουν οι άνθρωποι ότι δεν χρειάζεται να γεμίζουν 15 καρότσια στο σούπερ-μάρκετ, αλλά να παίρνουν τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα, που θα είναι και φρέσκα, εφόσον την επαύριο μπορούν να πάρουν και πάλι ότι χρειάζονται. Στο διάστημα αυτό της προσαρμογής θα λειτουργήσει ένα σύστημα “κάρτας” (ας πούμε π.χ. «κάρτα» με 1.500 βαθμοί το μήνα, οι οποίοι θα ανανεώνονται στην αρχή κάθε μήνα). Με το πέρας της διετίας προσαρμογής και αφού έχει πλέον καταπολεμηθεί το ισχυρότερο ανθρώπινο ελάττωμα, η πλεονεξία, και οι πολίτες κατανοήσουν και εμπεδώσουν πλήρως τη λειτουργία του νέου συστήματος, όλες οι προμήθειες προϊόντων και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται εντελώς ελεύθερα και δωρεάν.

Πώς όμως θα επιβληθεί το νέο σύστημα ; Φυσικά ειρηνικά, με τρόπο απλό και απόλυτα κοινοβουλευτικό, με πλαίσιο το ισχύον πολιτικό σύστημα. Εννοούμε ότι με τη γνώση του νέου προτεινόμενου συστήματος, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ταχθεί με το μέρος του, εφόσον θα επιλύει όλα τους τα προβλήματα. Δημιουργείται επομένως ένας νέος πολιτικός συνδυασμός, ο οποίος “κατεβαίνει” νόμιμα στις βουλευτικές εκλογές, κάνοντας κανονικά τον προεκλογικό του αγώνα. Δεν θα χρειαστεί, πιστεύουμε, περισσότερες από δύο τετραετίες για να πάρει την «εξουσία».

Τα ωφέλη
Για όσους τυχόν σκεφτούν ότι το νέο σύστημα είναι ισοπεδωτικό, έχουμε να αντιτάξουμε τα εξής, αφού βέβαια υπενθυμίσουμε ότι, από κάθε άποψη, θα είναι πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο πλούσιο από τη σημερινό και μάλιστα για όλους ανεξαιρέτως: Οι φιλότιμες προσπάθειες σε όλους του τομείς και απ’ όποιον και να προέρχονται, για την κατά το δυνατόν καλλίτερη εφαρμογή και λειτουργία του νέου συστήματος, θα επιβραβεύονται αξιοκρατικά, τόσο ηθικά (έπαινοι, βραβεία κλπ.)

Κώστας Σ.

Αναλυτικότερα κλικ Εδώ http://xrima2.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

24 σχόλια:

  1. πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου θυμίζει zeitgeist...Ναι πολύ ενδιαφέρουσα άποψη και άκρως λειτουργική...ΑΛΛΑ μη γελιέστε ότι μπορεί κοινοβουλευτικά να προκύψει τέτοια αλλαγή..."με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί". Δεν πρόκειται ο καπιταλισμός, αγαπητοί μου, να πέσει αμαχητί... Να είστε σίγουροι! Θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρξει ένα διεθνές κίνημα που ταυτοχρόνως θα αναλάμβανε την εξουσία παντού παγκοσμίως... και σαν οικονομολόγος (άχρηστη κατά την κρίση του άρθρου) σας λέω το εξής απλό και πασιφανές, που δεν χρειάζεται καν να είσαι οικονομολόγος για να το παρατηρήσεις: Πως ένα κράτος δίχως νόμισμα θα επιβίωνε σε συνθήκες διεθνούς εμπορίου; Με τι θα πλήρωνε η Ελλάδα τις εισαγωγές της σε φάρμακα ή τεχνολογικά προϊόντα και γενικώς σε πράγματα που δεν παράγει; Ειδικότερα όταν όσα μπορεί να εξάγει δε μπορούν να έχουν την ίδια ανταλλακτική αξία; Με τι θα πληρώναμε το πετρέλαιο πχ; Σκεφτείτε λίγο την Κούβα...

    Η ανθρωπότητα αγαπητοί μου είναι ανέτοιμη για πιο απλά κοινωνικό-οικονομικά συστήματα όπως ο σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός. Ένα σύστημα δίχως χρήμα θα ήταν η καλύτερη μορφή αναρχίας, μα δυστυχώς η ιδιοτέλεια δεν εξαφανίζεται σε 2 χρόνια και επίσης είμαι βεβαία πως οι περισσότεροι θα υποστήριζαν μια τέτοια εφαρμογή έχοντάς στο μυαλό τους κότερα και βίλες και πισίνες, που δεν είναι κακό, αλλά θα πρέπει να προϋποθέτουν ανάλογη κοινωνική προσφορά, αλλιώς και πάλι θα υπάρχει αδικία..
    Εγείρονται πολλά ζητήματα, κατά βάση όμως αν ήταν εφικτό (υπό πολλές προϋποθέσεις) θα μιλούσαμε για μια κοινωνία αγγέλων!
    Μακάρι έστω κάποιος απόγονος μας να αξιωθεί να ζήσει μια τέτοια παγκόσμια κοινωνία, δίχως φτώχεια,πείνα,πόλεμο, προσφυγιά και όλα τα δεινά που το χρήμα φέρνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Πολυμνια όταν λες zeitgeist εννοείς την ταινία έτσι?
    http://video.google.com/videoplay?docid=-594683847743189197#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι είναι όπως τα λέει.

    Η θεωρία του θέλει πολύ μεγάλη βελτίωση, απαιτεί ριζική αλλαγή του ανθρώπου, οι μοναδες που προτείνει μεταβατικά ισχύουν ήδη σχεδόν με τις πιστωτικες μας κάρτες, και γενικά θα αργήσει να γίνει. Ελπίζω πώς θα γίνει και αυτός φυσικά είναι ο τρόπος να ξεφύγουμε απο αυτούς που ελέγχουν το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όσους δεν ξέρουν δείτε το βίντεο zeitgeist στον παρακάτω σύνδεσμο
    http://www.zeitgeistmovie.com/add_greek.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με την πρώτη παράγραφο του σχολίου σου, απαντάμε ότι, στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κίνημα με σκοπό την κατάργηση του χρήματος.
    Μιλάμε σχετικά γι αυτό στο αρχικό μας κείμενο. (http://xrima2.blogspot.com/2010/04/blog-post.html)
    Μπορούμε ωστόσο να ξεκινήσουμε από την Ελλάδα, με την δημιουργία ενός κόμματος, για εκπροσώπηση στην Ελληνική βουλή με μόνο στόχο στην αρχή, την παγκόσμια «διαφήμιση» του.
    Ας πάμε στην δεύτερη παράγραφο του σχολίου σου
    Οι κοινωνίες ποτέ δεν ήταν έτοιμες να δεχτούν απλά κοινωνικό-οικονομικά συστήματα. Λίγοι ήταν αυτοί που οδήγησαν σε επαναστάσεις (βλέπε επανάσταση του 1917). Αλλά διαφωνούμε στο "με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί" γιατί ιστορικά (πχ 1917) όλες αυτές οι ενέργειες έχουν εν μέρει αποτύχει.

    Με το να μακαρίζουμε δεν βγαίνει τίποτα. Η ευθύνη για να αλλάξουμε τον κόσμο ανήκει σε όλους.
    Σ ευχαριστούμε ευγενική φίλη Πολυμνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελα Γιωργο, ο "Πληγωμενος Αετος" ειμαι !!!

    Καλη τοποθετηση αλλα μαλλον μπορεις να βρεις πολλα επιπλεον στοιχεια στο "Zeitgeist the Movie" ..... http://www.zeitgeistmovie.com/ oπως σου εχω πει επανηλειμμενως στο παρελθον.
    Υπαρχουν και αποσπασματα της ταινιας στο "YouTube" με ελληνικους υποτιτλους αν σε βοηθαει. Εν ολιγοις αυτο που πρεσβευεις γινεται μονο αν ολη η ανθρωποτητα συμφωνησει να προωθησει εναλλακτικες πηγες ενεργειας ετσι ωστε η παραγωγη αγαθων να ειναι σχεδον χωρις κοστος. Τολμω να φυγω λιγο παραπερα και να μιλησω για "τριτιο / Η3 or T" που υπαρχει στην Σεληνη ... οχι στην Γη. Η τεχνολογια υπαρχει για να το φερουμε εδω στη Γη (διαστημοπλοια). Σημειωσε σ' αυτο το σημειο οτι ενα 20αρι κοντεινερ απο αυτο το υλικο μπορει να ηλεκτροδοτησει ολοκληρη την υφηλιο για ενα ετος. Ετσι λοιπον καταληγω και εγω οπως και και το "Zeitgeist the Movie" οτι η τεχνολογια θα μας σωσει τελικα.
    Ομως ... το μοντελο ανθρωπος καλα κρατει και επιμενει στις δικες του επιλογες (βλεπε ματαιοδοξια).
    Τελος παντων ... δες καποια βιντεακια δικα μου και πες μου τα σχολια σου
    http://www.youtube.com/watch?v=1XZ48BwAdh8
    http://www.youtube.com/watch?v=FwzWXA8NLOc
    http://www.youtube.com/watch?v=OF_3QxqjeHU

    Παντα δικος σου
    Πληγωμενος Αετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν χτιστεί μια πόλη με τα σχέδια που πρεσβεύει το Venus Project, ("Zeitgeist the Movie") με ένα κεντρικό κτίριο που ελέγχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ τότε με τα σημερινά δεδομένα ηθικής, απλούστατα σημαίνει την επισημοποίηση του "Μεγάλου Αδερφού".

    Μια τέτοια πόλη είναι το όνειρο κάθε απολυταρχικού καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πληγωμένε Αετέ
    Δεν είμαι ο Γιώργος αλλά θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω λίγο τα βιντεάκια σου.
    Το πρώτο καλά τα λέει αλλά μπαίνουμε πάλι στην λούμπα να ασχολούμαστε με χρήμα το οποίο το παρών blog προτείνει να καταργηθεί.
    Στο δεύτερο βιντεάκι προτείνεις την δημιουργία κόμματος με σκοπό την μεταφορά του χρήματος από τις τράπεζες προς τους επιχειρηματίες. (δεν σχολιάζω το τσιπουροπαραγωγοί και παραγωγή από φωτοβολταικά μια και δεν ξέρω πόσες γνώσεις έχεις ειδικά επί του αντικειμένου) Συμπέρασμα? Πάλι το χρήμα και η κακή διαχείριση του μας οδηγεί όλο και πιο βαθιά στην μιζέρια.
    Το τρίτο δεν το βλέπω μια και φαντάζομαι ότι στο ίδιο κλίμα θα κινείται.
    Επομένως για όλα τα στραβά που μας συμβαίνουν αιτία είναι το χρήμα. Γιατί λοιπόν δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση αυτή μήπως και τελικά σταματήσουμε να βλέπουμε στον ύπνο μας τα σήματα του δολαρίου και του Ευρώ?
    Με εκτίμηση
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Δημητρη,

    Και ευχαριστω για τα σχολια σου !!!
    Ο λογος που εστειλα τα link απο τα βιντεο μου μεσω αυτου του blog στο Γιωργο ειναι απλα και μονο γιατι δεν εχω αλλο τροπο να επικοινωνησω διαδικτυακα μαζι του.
    Οσον αφορα την προταση μου για ιχθυοκαλλιεργειες και φωτοβολταικα, αυτες ειναι απλα δυο απο τις πολλες υγιεις δραστηριοτητες που υπαρχουν στην Ελλαδα κατα την γνωμη μου. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλες !!! Στο χερι μας ειναι να τις βρουμε και να ασχοληθουμε μ' αυτες.

    Σχετικα με το αντικειμενο το συγκεκριμενου blog μπορω να πω πως ειναι μια καλη προσπαθεια, την στηριζω αλλα εχω αλλη αποψη.
    Για ολα τα στραβα δεν φταιει το χρημα, φταιει ο ανθρωπος. Μια παροιμια λεει οτι "με ενα κατσαβιδι μπορεις να βιδωσεις μια βιδα αλλα μπορεις να βγαλεις και ενα ματι".
    Το χερι που κραταει το κατσαβιδι κανει τη διαφορα λοιπον.
    Το χρημα απο τη φυση του ειναι ενα μεσο συναλλαγης και ο ανθρωπος το εχει κανει εργαλειο εξουσιας. Αλλωστε και οι "μοναδες" που προτεινετε ειναι και αυτες ενα μεσο συναλλαγης.
    Απο ολο το χρημα που υπαρχει παγκοσμιως μονο το 4% κυκλοφορει σε χαρτονομισματα. Το υπολοιπο ειναι ψηφιακο και υπαρχει μονο στη μνημη καποιων υπολογιστων.
    Η διαφορα του συστηματος "μοναδων" που προτεινετε σε σχεση με τις υπαρχουσες "μοναδες" που υπαρχουν σημερα ως ψηφιακο χρημα ειναι ειναι απλα στον τροπο διανομης τους.
    Ουσιαστικα μιλατε για σοσιαλιστικη διαχειρηση μοναδων ενω οι κρατουντες μιλουν για τιμαριακη διαχειρηση.

    Κατα την αποψη μου και οι δυο παραπανω τροποι διαχειρησης στηριζονται σε εξουσιαστικες δομες πραγμα που με βρισκει αντιθετο.

    Και η ζωη συνεχιζεται !!!


    Ναστε καλα
    Πληγωμενος Αετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πληγωμενε Αετε
    Αδέλφι
    Για όλα τα στραβά δεν φταίει ο άνθρωπος. Φταίει το σύστημα που διαμορφώνει τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Κανένας δεν γεννιέται εγκληματίας. Και όμως στην πορεία μπορεί να γίνει. Όπως κανένας δεν γεννιέται Τούρκος ή Έλληνας παρ όλα αυτά το σύστημα που έρχεται σε συνάρτηση με τον εθνικισμό δημιουργεί απόλυτες συνειδήσεις ότι εγώ είμαι Ελληναράς ή Τουρκαλάς και άντε πες μου ποιος έχει δίκιο απ τους δυο αυτούς και αντιστρέφω τον εθνικισμό των δύο ανθρώπων δηλαδή να γεννιόταν ο Έλληνας στην Τουρκία και ο Τούρκος στην Ελλάδα. Θα είχαμε ένα Έλληνα υπερτουρκαλά και έναν Τούρκο υπερελληναρά.
    Καταλαβαίνεις

    οι "μονάδες" που προτείνουμε δεν είναι χρήμα. Είναι το μέσο για να διευκολύνει απλά τις συναλλαγές μας σε πρώτη φάση μέχρι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν χρειάζεται τελικά κανένα μέσο συναλλαγής.
    Σου μεταφέρω μια παράγραφο από το πλήρες κείμενο που υπάρχει εδώ http://xrima2.blogspot.com/2010/04/blog-post.html:
    «Το νέο σύστημα θα χωρίζεται σε δύο στάδια: το πρώτο, το μεταβατικό και παράλληλα προσαρμοστικό στο επίπεδο που θα επιτρέπουν οι συνθήκες και η συνειδητοποίηση του κόσμου. Δηλαδή, στο μεταβατικό στάδιο όλος ο κόσμος θα συναλλάσσεται με τα προϊόντα που του χρειάζονται για τις ανάγκες του με μία κάρτα που θα “φορτώνεται” από την επιχείρηση ή από τον τόπο δουλειάς του καθένα. Για παράδειγμα με τα σημερινά δεδομένα θα παίρνει 1.500 βαθμούς η κάρτα και αυτό θα γίνεται περισσότερο για να μπορέσει ο κόσμος να ξεπεράσει το σύνδρομο του χρήματος και να μη νομίζει ότι παίρνει κάποιο προϊόν και το παίρνει κατά τη γνώμη του δωρεάν. Οι 1.500 βαθμοί στην κάρτα θα φτάνουν για να περάσει το μήνα του ο άνθρωπος. Τελειώνοντας ο μήνας, η κάρτα θα μηδενίζεται και θα ξαναγεμίζει . Και αυτό με την κάρτα θα γίνει περισσότερο για την αποφυγή του παρακάτω: να πάει κάποιος να πάρει τα προϊόντα που θέλει και μιας και θα είναι τζάμπα να πάρει πολύ περισσότερα. Φανταστείτε να συμβεί αυτό από πάρα πολύ κόσμο. Θα αδειάσουν τα πάντα. Όταν ο κόσμος μετά από ορισμένα χρόνια ωριμάσει, γίνει υπεύθυνος και παίρνει τα προϊόντα που θέλει και μόνο αυτά που θέλει, γίνει δηλαδή υπεύθυνος πολίτης και η παιδεία του γίνει τόσο καλή, ώστε να μην χρειάζεται πλέον η κάρτα, τότε θα καταργηθεί και η κάρτα και ο κόσμος θα συναλλάσσεται ελεύθερα με τη συνείδησή του και με την εμπιστοσύνη του στο νέο σύστημα.»

    Σε χαιρετώ αδελφικά με πολύ αγάπη Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Γιωργο αδελφε μου,

    Η ελλειψη ελευθεριας ειναι το δευτερο ονομα του καθε συστηματος που υπηρχε μεχρι τωρα στον πλανητη Γη.
    Σε αλλους πλανητες δεν ξερω τι γινεται αλλα εδω στον πλανητη Γη η ανελευθερια ειναι παρουσα απο γεννεσεως κοσμου.
    Ακομα και μονος του να ζησει ο ανθρωπος ειναι δεσμιος της φυσης, δεν ειναι υπερανω αυτης, δεν ειναι ελευθερος των νομων αυτης.
    Οπως η φυση, ετσι και οι κοινωνιες ειναι ζωντανοι οργανισμοι που αν μη τι αλλο προσπαθουν να επιβιωσουν.
    Σ' αυτον το αγωνα για επιβιωση πειραματιστηκαν να βρουν ενα μοντελο λειτουργιας που να τις καθιστα βιωσιμες και το βρηκανε ... είναι η εξουσιαστικη δομη της κοινωνιας.
    Σε ολες τις κοινωνιες υπηρχαν παντοτε ειτε δυνατοι και αδυνατοι, ειτε πλουσιοι και φτωχοι, ειτε αφεντες και δουλοι και παει λεγοντας.
    Το χρημα επεξε κι αυτό το ρολο του ως μεσο επιβολης εξουσιας στους ανθρωπους ανα τους αιωνες.
    Βλεπουμε λοιπον πως ο ανθρωπος είναι μια τραγικη φιγουρα που προσπαθει να λυτρωθει από τα δεσμα του εκαστοτε συστηματος με ανελιξη μεσα σ’ αυτό η με απορριψη του.
    Στην περιπτωση που απορριψει ένα υπαρχον συστημα θα αναγκαστει να δημιουργησει ένα άλλο που όμως νομοτελειακα θα καταληξει και αυτό σε εξουσιαστικες δομες.
    Η μονη περιπτωση που ισως υπαρχει να απελευθερωθει ο ανθρωπος απ’ όλα αυτά είναι να καταφερει μεσω τεχνολογιας να παραγει αγαθα χωρις να δουλευει.
    Βεβαια υπαρχουν θεωριες που λενε ότι σε ένα τετοιο συστημα το μεσο επιβολης εξουσιας θα είναι η ιδια η δουλεια. Θα παρακαλας να δουλεψεις δηλαδη όχι από βιοπορισμο αλλα από αναγκη δημιουργιας.

    Όταν λεω φταιει ο ανθρωπος λοιπον εννοω πως είναι μεσα στη φυση του να ζει όπως ζει, με τραγικη αρετη που τον κανει θνητο, περατο, με θεικο μεγαλειο αλλα και σατανικη δολιοτητα συναμα.


    Με αδελφικη εκτιμηση
    ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου και παλι Γιωργο,

    Μπορεις να δεις τα βιντεο μου στην ηλεκτρονικη διευθυνση που φαινεται πανω απο το παρων σχολιο.


    Ευχαριστω
    ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου ΠΑ αδέλφι
    Συμφωνούμε με την παραπάνω ανάλυση εκτός από την τελευταία παράγραφο.
    Ο άνθρωπος ποτέ δεν θα πάψει να αισθάνεται την ανάγκη της δημιουργίας.
    Δεν μπορούν οι μηχανές σε τίποτα να αντικαταστήσουν αυτήν την ανάγκη.
    Συμφωνούμε ότι η τεχνολογία πρέπει να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι θα πρέπει να δουλεύουν οι μηχανές για τους ανθρώπους γιατί όπως επισημαίνεις και εσύ στο τέλος θα γίνουμε δούλοι των μηχανών.
    Με την πρόταση μας για μια κοινωνία χωρίς χρήμα δεν προτείνουμε την απόρριψη του σημερινού συστήματος στην κοινωνική του δομή τουλάχιστον αλλά με την πρόταση μας για μια αχρήματη κοινωνία καταργούνται όλα τα κακώς κείμενα άρα και η κατάληξη σε εξουσιαστικές δομές. Η απόρριψη μας λοιπόν είναι καθαρά η πολιτική δομή του συστήματος.
    Αυτό που χρειάζεται αδελφέ είναι επιτέλους να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, (αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι που έχουμε μυαλό και υποτίθεται ότι ξεχωρίζουμε από τα ζώα), για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα που θα είναι για το συμφέρον όλων των ανθρώπων.
    Για μας η αιτία του κακού είναι η συσσώρευση πλούτου σε ορισμένα άτομα πράγμα που στην δική μας πρόταση αυτό «θεραπεύεται» αυτόματα
    Ο άνθρωπος πρέπει να γίνει κυρίαρχος των μηχανών και όχι οι μηχανές κυρίαρχοι των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου και παλι Γιωργο,

    Για μενα η αιτια του κακου ειναι η ελλειψη δημοκρατιας και κατ' επεκτασιν η ελλειψη ανοχης στη διαφορετικοτητα των ανθρωπων.
    Στο κατω κατω δεν ειμαστε ολοι φτιαγμενοι να κανουμε τα ιδια πραγματα.
    Αλλος παει να γινει καλογερος, αλλος παντρευεται, αλλος δουλευει ολη μερα για να πραγματοιησει καποιο ονειρο, αλλος θελει να ταξιδευει συνεχεια και παει λεγοντας.
    Διαφορετικοι οι ανθρωποι, διαφορετικες και οι αναγκες τους.
    Το μοντελο σας συνηγορει σε μια συγκαληψη αυτης της διαφορετικοτητας εξομοιωνοντας ολους τους ανθρωπους κανοντας τους ολους μετριους.
    Προς χαριν αυτης της "ομοιογενειας" λοιπον ολοι θα πρεπει να κανουν καποιες υποχωρησεις στις πραγματικες τους αναγκες ως ανθρωπινες υπαρξεις. Να το πω πιο ποιητικα ? Να κανουν περικοπες στα ονειρα τους !!!
    Κατα την αποψη μου δεν υπαρχει πιο δυστυχισμενος ανθρωπος απ' αυτον που δεν οραματιζεται.
    Το αισθημα δικαιου που διακρινει το μοντελο σου ειναι καλο να υπαρχει αλλα .... τι ειναι δικαιοσυνη τελικα !!!
    Πιστευεις οτι θα συμφωνησει ποτε η ανθρωποτητα στον ορισμο της ?


    Με πολλη αγαπη
    ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου αδερφε μου Γιωργο,

    Καποια επιπλεον σχολια που εχω κανει στο βιντεο μου 'Τραπεζες - Αναπτυξη - Νεο κομμα'
    http://www.youtube.com/watch?v=FwzWXA8NLOc

    " Σιγουρα υπαρχουν πολλοι τομεις υγιους επιχειρηματικης δραστηριοτητας στην Ελλαδα.
    Οι υδατοκαλλιεργειες και τα φωτοβολταικα ειναι στην πρωτη γραμμη γιατι αποδεδειγμενα μπορουν να ειναι ανταγωνιστικες επενδυσεις.
    Επιπλεον οι ελληνικες τραπεζες διεπονται απο την ευρωπαικη νομοθεσια και ως εκ τουτου εχουν την υποχρεωση τα αποθεματικα τους να μην υπερβαινουν το 10% των καταθεσεων που γινονται σ' αυτες. Σ' αυτο το σημειο αξιζει να σημειωσουμε οτι ακομα και ενα δανειο που παιρνει μια τραπεζα απο οπουδηποτε λογιζεται ως καταθεση σε αυτην βαση νομου.
    Οι ελληνικες τραπεζες εχουν δανεισει σε νοικοκυρια και επιχειρησεις περιπου 255 δισ. Ευρω μεχρι τωρα και τα αποθεματικα τους ανερχονται σε 23 δισ. Ευρω οπως ειπαμε στο βιντεο. Αρα ειναι νομιμες !!!
    Παρ' ολα αυτα μαλλον ηταν νομιμες θα μπορουσαμε να πουμε γιατι εχουν υπερβει το οριο του 10% των αποθεματικων που οριζει ο νομος μετα την "καταθεση" των 43 δισ. απο το ελληνικο κρατος σ' αυτες αρχης γενομενης απο το 2008.
    Βεβαια παντα υπαρχουν παραθυρα στον νομο ακομα κι αν αυτος ειναι ευρωπαικος, δηλαδη νοικοκυρεμενος.
    Οι ελληνικες τραπεζες διοχετευσαν αυτον τον πακτωλο χρηματος σε Ρουμανια αλλα και Βουλγαρια που ειναι μελη της ΕΕ για να διασφαλισουν τις επενδυσεις τους σ' αυτες τις χωρες.
    Αυτο εγινε διοτι ο κ. Αλογοσκουφης που ηταν ο εισηγητης του πακετου στηριξης των τραπεζων, δεν προσδιορισε αν οι λαβοντες θα εχουν την υποχρεωση να μην εξαγουν το χρημα σε τριτες χωρες. Τυπικα οι Ευρωπαιοι δεν ευθυνονται σε τιποτα για την διαρροη ολων αυτων των δισ. στα Βαλκανια. Μονο οι ελληνικες κυβερνησεις που εμπλεκονται στο θεμα ευθυνονται απο το 2008 μεχρι σημερα.
    Αν ολα αυτα ειναι λαθος τοτε οποιος εναγεται απο τραπεζα για αποπληρωμη χρεων στο δικαστηριο μπορει να ζητησει απαλλαγη χρεων λογω του οτι σ' αυτην την περιπτωση οι ιδιες οι τραπεζες ειναι παρανομες και δεν μπορουν να επικαλεστουν το νομο. Θυμιζω το 10% των αποθεματικων σ' αυτό το σημειο σε σχεση με τα 43 δισ. του πακετου στηριξης. Αν δεν τα εχουν διοχετευσει στο εξωτερικο τοτε είναι στα ταμεια τους γιατι ουτε και εδώ τα εχουν δωσει. Αρα είναι παρανομες γιατι 23+43=66 ενω θα επρεπε να εχουν το πολύ 29,8 στα ταμεια τους ως αποθεματικα.
    Σε τελικη αναλυση οι ελληνικες τραπεζες με την εισπρακτικη και μονο πολιτικη τους τοσα χρονια προσπαθουν επιμελως να αποδειξουν οτι οι Ελληνες πολιτες ειναι αναξιοπιστοι, απατεωνες, ψευτες ... επειδη αδυνατουν να πληρωσουν τρεις δοσεις ενος δανειου η μιας καρτας. Ποιοι, αυτοι που τους εδωσαν ετσι απλοχερα 43 δισ !!!!
    Αλλα, "ουδεις επικινδυνοτερος εχθρος εκ του ευεργετηθεντα αχαριστου" ελεγον οι αρχαιοι ημων προγονοι.
    Ας ξεφορτωθουμε επιτελους τους αχαριστους απ' αυτη τη χωρα.
    Διαδωστε το !!!!!!!!! "

    Ευχαριστω
    ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Γιωργο,
    Το καινουριο μου βιντεο
    http://www.youtube.com/watch?v=z3rnoW819pg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνέχεια από πάνω

    Για να λυθούν τα προβλήματα του 3ου κόσμου μία λύση υπάρχει: να μεταφερθούν εργοστάσια από τις αναπτυγμένες χώρες για να δουλέψει ο κόσμος για να προσφέρει παράλληλα και στην παραγωγή. Αφού ο τόπος αυτός λόγω κλίματος δεν προσφέρεται για γεωργία και κτηνοτροφία, άρα για να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος που θα υπάρχει δουλειά.

    Ναι έχεις δίκιο... αυτοί οι χαραμοφάηδες του τρίτου κόσμου... επιτέλους να δουλέψουν και λίγο... τόσα χρόνια πεθαίνουν στα 25 απο τους πολέμους που εμείς οι πρωτοκοσμικοί κατασκευάζουμε και συντηρούμε...στον τρίτο κόσμο...για να τους παιρνουμε πετραίλαιο, διαμάντια, ηλιοφάνεια, φυσικό αέριο... μαζί με τον μύθο της μή γόνιμης γης... (ε βέβαια και δεν είναι γόνιμη αν η γονιμότητα κρίνεται με τα σταθμά της "πρωτοκοσμικής" καπιταλιστικης παργωγής...) που δυστυχώς εξακολουθεί να στεριώνει σε κάτι κεφάλια ακόμη...



    το δε τελευταίο κομμάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. epestrepse stiw syzhthseis tou indymedia ekei pou eixes postarei gia na deis olh thn apanthsh mou...edw den moy thn anebase kathoti > 4096 lexewn...

    o anwnymos apo panw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφήστε τις θεωρίες και σφηξτε τούς κωλους σας και δουλέψτε γιατί χανόμαστε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να δουλέψουμε αλλά για πες μας που να δουλέψουμε? Έχεις κανένα μεροκάματο να κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ζαχαρίας Κυπαρίσσης19 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:21 μ.μ.

    Σε πολλούς bloger η ανωνημία του πληκτρολογίου τους βαρενει από το παντελόνι καί κάτω και λένε διάφορα .Καλό θά ήταν λοιπόν οί συζητήσεις σας νά γίνονται επώνυμα αλλίως πάρτε ένα φύλλο δικοπής μισθοτροφοδοσίας και μεταγραφή σέ άλλα blog να λέτε ηλιθιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξαιρετικό κείμενο ! Συγχαρητήρια !
    Δες και το http://lofos.info/pythas/tie-agatha.html

    πιστεύω οτι θα το βρείς πολύ ενδιαφέρον .
    Πυθαγόρας ( pitago99@gmail.com )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ pythagora συγχαρητήρια για το κείμενο σου.
    Σε μερικά από τα ερωτήματα του κειμένου σου υπάρχει η γενική απάντηση "Αχρήματη κοινωνία" και μια απάντηση ως προς το μεταβατικό στάδιο, στο παρακάτω κείμενο:
    Φιλικά Γιώργος

    Τρόπος εφαρμογής
    Το νέο σύστημα θα χωρίζεται σε δύο στάδια: Tο πρώτο, το μεταβατικό και παράλληλα προσαρμοστικό, στο επίπεδο που θα επιτρέπουν οι συνθήκες και η συνειδητοποίηση του κόσμου. Δηλαδή, στο μεταβατικό στάδιο όλος ο κόσμος θα συναλλάσσεται με τα προϊόντα που του χρειάζονται για τις ανάγκες του με μία κάρτα, που θα “φορτώνεται” από την επιχείρηση ή από τον τόπο δουλειάς του καθένα. Για παράδειγμα, με τα σημερινά δεδομένα θα παίρνει 1.500 βαθμούς η κάρτα και αυτό θα γίνεται περισσότερο για να μπορέσει ο κόσμος να ξεπεράσει το σύνδρομο του χρήματος και να μη νομίζει ότι παίρνει κάποιο προϊόν και το παίρνει κατά τη γνώμη του δωρεάν. Οι 1.500 βαθμοί στην κάρτα φτάνουν για να περάσει το μήνα του ο άνθρωπος.
    Τελειώνοντας ο μήνας η κάρτα θα μηδενίζεται και θα ξαναγεμίζει . Μ αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορεί να συσσωρεύσει κανείς πόντους (χρήμα) άρα και εξουσία.

    Όταν ο κόσμος μετά από ορισμένα χρόνια ωριμάσει, γίνει υπεύθυνος και παίρνει τα προϊόντα που θέλει και μόνο αυτά που θέλει, γίνει δηλαδή υπεύθυνος πολίτης και η παιδεία του γίνει τόσο καλή ώστε να μην χρειάζεται πλέον η κάρτα, τότε θα καταργηθεί και η κάρτα και ο κόσμος θα συναλλάσσεται ελεύθερα με τη συνείδησή του και με την εμπιστοσύνη του στο νέο σύστημα.
    Οι περισσότεροι θα πείτε ότι αυτά δεν γίνονται και ότι είναι ουτοπία. Δεν είναι ουτοπία. Είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει.
    Πολλοί θα πούνε ότι είναι πολύ απλό το σύστημα της “κάρτας”. Ζούμε το σύγχρονο, πολυσύνθετο και πολύπλοκο σύστημα και βλέπουμε καθημερινά τα αρνητικά αποτελέσματα καθώς και τα αδιέξοδα που μας οδηγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή