Πως θα γίνουν οι εκλογές?

Να περάσουμε στο πως θα γίνουν οι εκλογές και πώς θα ασκείται η εξουσία.
Δικαίωμα για βουλευτής θα έχει ο καθένας μετά τα 18 και με γνώμονα ότι δεν θα υπάρχει τίποτα να κλέψουν ή να κερδίσουν αυτοί που θα ασχοληθούν με την πολιτική, θα είναι οι άριστοι και αυτοί που πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν.
Η θητεία στο Κοινοβούλιο θα είναι 5 χρόνια, ο 5ος χρόνος θα είναι προεκλογικός. Θα γίνονται εκλογές σε δημοτικό επίπεδο θα εκλέγονται οι πρώτοι του Δήμου μετά από το Δημοτικό επίπεδο θα πηγαίνουμε στο Νομαρχιακό και όλος ο Νομός θα ψηφίζει τους βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το νομό στη βουλή.
Από τον αριθμό που θα πρέπει να εκπροσωπήσει ο κάθε νομός, ας πούμε 10 βουλευτές, και στο νομαρχιακό επίπεδο ήταν 100 υποψήφιοι θα βγουν οι 10 πρώτοι. Στη συνέχεια όταν λήξει η απερχόμενη βουλή όλοι οι βουλευτές που εξελέγησαν από το νομαρχιακό επίπεδο, θα γίνουν σώμα και θα εκλέξουν πρωθυπουργό πρόεδρο, υπουργούς και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσει η βουλή.
Πέρα από το νομοθετικό έργο που θα εκτελούν, επειδή δεν θα διαχειρίζονται χρήματα, δεν θα υπάρχει ανάγκη των κονδυλίων και των προϋπολογισμών. Το μόνο που θα κάνουν σοφά και με προτεραιότητα, θα είναι να βάζουν όλα τα έργα μεγάλα και μικρά σε σειρά και τα υλοποιούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Αυτό θα είναι το άγχος των πολιτικών στο καινούργιο σύστημα: να υλοποιούν όσα περισσότερα και καλά για την κοινωνία πράγματα.
Σαν κέρδος και κίνητρο για ο,τιδήποτε, παράδειγμα πολιτικοί, αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί και ό,τι άλλο δεν είναι στην παραγωγή, αλλά έχουν το ρόλο του πολιτισμού, της επιμόρφωσης, της διασκέδασης, αυτοί οι άνθρωποι από τη φύση του επαγγέλματος θα έχουν αναγνωρισιμότητα και σεβασμό και γιατί όχι και κάποια βραβεία όπως και κάθε πολίτης ανάλογα με τη στάση του στη ζωή θα τυγχάνει αυτής της διάκρισης.
Το ίδιο σύστημα θα εκλέγει και τους δημοτικούς άρχοντες με ένα ψηφοδέλτιο. Ο Δήμαρχος θα εκλέγεται από τους πρωτεύσαντες συμβούλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου