Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Το Νέο Κοινωνικό Πολιτικό Οικονομικό Σύστημα που θα σώσει τον άνθρωπο και τον πλανήτη

Πώς οι άνθρωποι θα ζουν με ειρήνη και ευημερία

Το μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα
Όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της μεγάλης οικονομικής κρίσης που είναι παράλληλα και έντονα κοινωνική και πολιτική. Και το χειρότερο είναι ότι η κρίση αυτή όχι μόνο βαθαίνει όλο και περισσότερο, αλλά και αντικειμενικά δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος απ’ αυτήν. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά βιώνουμε όλο και περισσότερο τις συνέπειες αυτής της κρίσης, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πόλεμο και μάλιστα παγκόσμιο, ο οποίος, με τα μέσα (πυρηνικά κλπ.) που υπάρχουν σήμερα, είναι πολύ πιθανό να σημάνει και το τέλος της ζωής στον πλανήτη. Υπερβολές θα σκεφθείτε ! Κι όμως δεν είναι, αφού “πόλεμος πατήρ πάντων” και αφού είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι “η ζωή κύκλους κάνει” ή “η ιστορία επαναλαμβάνεται” και αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η εκτόνωση τέτοιων κρίσεων γίνεται πάντα με έναν πόλεμο. Τότε έρχεται η καταστροφή, ο θάνατος, ο πόνος και η δυστυχία, για να ακολουθήσουν όμως σε λίγο η αναδημιουργία, η ανοικοδόμηση, η οικονομική ως εκ τούτου ανάκαμψη, η ευημερία (που θα κρατήσει και πάλι 50-60 χρόνια), η προσωρινή ευτυχία !

Η λύση
Τι πρέπει να γίνει για να αποσοβήσουμε τον επερχόμενο πόλεμο με τις καταστροφικές του συνέπειες, για να δώσουμε στην ανθρωπότητα ελπίδα, όραμα, ευημερία και πραγματική ευτυχία ; Η λύση υπάρχει και σας τη δίνουμε αμέσως παρακάτω ! Είναι μάλιστα μια λύση απλή, τόσο απλή που δύσκολα γίνεται κατανοητή και αποδεκτή από τους καχύποπτους και μη σκεπτόμενους. Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε, κάνετε τον κόπου να την σκεφτείτε σοβαρά πέντε μόνο λεπτά, κι αν τη βρείτε ανέφικτη, αν βρείτε ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στην εφαρμογή της, αν βρείτε έστω και ένα αρνητικό σημείο, να μας το πείτε, γιατί εμείς, όσο την σκεφτόμαστε, μόνο θετικά σημεία βλέπουμε κι ανακαλύπτουμε, κανένα απολύτως αρνητικό !

Η κατάργηση του χρήματος η κυριολεκτική δηλαδή κατάργηση του νομίσματος παγκοσμίως ! Ξαφνιάζεστε ; Γελάτε ; Μη γελάτε ! Απλά σκεφτείτε το σοβαρά ! Σκεφτείτε πόσα καλά απορρέουν απ’ αυτό, πόσα κακά θεραπεύονται ! Να σας απαριθμήσουμε μερικά: Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως (εκτός αν δε θέλουν), οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά, η εξασφάλιση της οποίας θα αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας ! Πώς γίνεται αυτό ; Η φιλοσοφία βασίζεται στην απλή εξίσωση ότι ο σημερινός καθημερινός πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει για την αξιοπρεπή επιβίωσή του περισσότερα απ’ όσα βγάζει συνολικά με την καθημερινή του εργασία (ας πούμε 50 – 60 € ημερησίως). Συνεχίζουμε τον απλό συλλογισμό μας: όλοι οι άνθρωποι έχουν εργασία εξασφαλισμένη από την Πολιτεία, γιατί μειώνεται το ωράριο σε 4 ή το πολύ 5 ώρες ημερησίως. Επιμέρους ρυθμίσεις, ας πούμε για καλλιτέχνες, λογοτέχνες, αθλητές ακόμη και “τεμπέληδες”, είναι εύκολο να γίνουν. Όλα τα αγαθά και όλες οι Υπηρεσίες προσφέρονται απολύτως δωρεάν, με βάση την απλή εξίσωση που προαναφέραμε. Το σύστημα είναι απόλυτα δημοκρατικό κι ελεύθερο, πολύ περισσότερο απ΄ ότι στις σημερινές κοινωνίες. Σκεφτείτε λίγο μερικές από τις ευεργετικές συνέπειες της εφαρμογής αυτού του συστήματος:

- Καταργούνται αίφνης Τράπεζες, Χρηματιστήρια με όλους τους υπαλλήλους τους (οικονομολόγους και χρηματιστές) και τόσα παράσιτα και μη παραγωγικά επαγγέλματα.

- Εξαλείφεται το άγχος και η οικονομική αφαίμαξη γονέων και παιδιών, για επαγγελματική αποκατάσταση και επιβίωση, που, με το ισχύον σύστημα εξαντλούσε οικονομικά τους γονείς (τα φροντιστήρια, για παράδειγμα, καταργούνται) και άγχωνε σε τέτοιο βαθμό τα παιδιά και τα ωθούσε συχνά στους ψυχιάτρους και στα ναρκωτικά. Τα παιδιά θα μεγαλώνουν με φυσικό τρόπο, όπως πρέπει, ανέμελα και με τα παιχνίδια της ηλικίας τους.

- Συνέπεια του παραπάνω είναι ότι μειώνεται κατά πολύ η δουλειά των ψυχιάτρων, των ψυχιατρείων, των σωφρονιστικών καταστημάτων, των δικηγόρων, των δικαστών, των αστυνομικών, αλλά και των γιατρών όλων των άλλων ειδικοτήτων, αφού το άγχος δημιουργεί όχι μόνον ψυχικές, αλλά και κάθε είδους σωματικές ασθένειες.

- Εξαφανίζονται σχεδόν τα ναρκωτικά, αφού, πρώτον, δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που ωθούν κυρίως τους νέους σ’ αυτά και, δεύτερον, θα εξαφανισθούν οι έμποροι και οι διακινητές των ναρκωτικών, εφόσον δεν θα υπάρχει λόγος κερδοσκοπίας.

- Εξαφανίζονται σχεδόν τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα (εκτός από εκείνα του πάθους), αφού τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστό ότι οφείλονται στη συσσώρευση του χρήματος, που δεν θα υπάρχει πλέον.

- Οι λογοτέχνες, καλλιτέχνες, αθλητές κλπ., θα παράγουν ποιοτικότερο έργο, θα εκφράζονται όπως θέλουν αυτοί και όχι όπως επιτάσσουν οι εκάστοτε οικονομικές και αγοραίες συνθήκες, οι εταιρείες, οι ατζέντηδες κλπ. Ακόμη και στους οίκους ανοχής οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα γίνονται από γυναίκες που πιστεύουν στον έρωτα και όχι από αηδιασμένες γι’ αυτόν, αλλά αποσκοπούσες για την επιβίωσή τους στο χρήμα.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος
Όπως ίσως και σεις το σκεφτήκατε, η πρώτη εφαρμογή του συστήματος θα προσκρούσει στην ανθρώπινη πλεονεξία. Εννοούμε, για παράδειγμα, ότι μόλις ο κόσμος μάθει ότι όλα είναι δωρεάν, θα τρέξει και θ’ αδειάσει αμέσως τα ράφια των καταστημάτων και άλλα τέτοια σχετικά. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει μία περίοδος (ας πούμε πχ δύο χρόνων) προσαρμογής στο νέο σύστημα, έως ότου μάθουν οι άνθρωποι ότι δεν χρειάζεται να γεμίζουν 15 καρότσια στο σούπερ-μάρκετ, αλλά να παίρνουν τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα, που θα είναι και φρέσκα, εφόσον την επαύριο μπορούν να πάρουν και πάλι ότι χρειάζονται. Στο διάστημα αυτό της προσαρμογής θα λειτουργήσει ένα σύστημα “κάρτας” (ας πούμε π.χ. «κάρτα» με 1.500 βαθμοί το μήνα, οι οποίοι θα ανανεώνονται στην αρχή κάθε μήνα). Με το πέρας της διετίας προσαρμογής και αφού έχει πλέον καταπολεμηθεί το ισχυρότερο ανθρώπινο ελάττωμα, η πλεονεξία, και οι πολίτες κατανοήσουν και εμπεδώσουν πλήρως τη λειτουργία του νέου συστήματος, όλες οι προμήθειες προϊόντων και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται εντελώς ελεύθερα και δωρεάν.

Πώς όμως θα επιβληθεί το νέο σύστημα ; Φυσικά ειρηνικά, με τρόπο απλό και απόλυτα κοινοβουλευτικό, με πλαίσιο το ισχύον πολιτικό σύστημα. Εννοούμε ότι με τη γνώση του νέου προτεινόμενου συστήματος, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ταχθεί με το μέρος του, εφόσον θα επιλύει όλα τους τα προβλήματα. Δημιουργείται επομένως ένας νέος πολιτικός συνδυασμός, ο οποίος “κατεβαίνει” νόμιμα στις βουλευτικές εκλογές, κάνοντας κανονικά τον προεκλογικό του αγώνα. Δεν θα χρειαστεί, πιστεύουμε, περισσότερες από δύο τετραετίες για να πάρει την «εξουσία».

Τα ωφέλη
Για όσους τυχόν σκεφτούν ότι το νέο σύστημα είναι ισοπεδωτικό, έχουμε να αντιτάξουμε τα εξής, αφού βέβαια υπενθυμίσουμε ότι, από κάθε άποψη, θα είναι πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο πλούσιο από τη σημερινό και μάλιστα για όλους ανεξαιρέτως: Οι φιλότιμες προσπάθειες σε όλους του τομείς και απ’ όποιον και να προέρχονται, για την κατά το δυνατόν καλλίτερη εφαρμογή και λειτουργία του νέου συστήματος, θα επιβραβεύονται αξιοκρατικά, τόσο ηθικά (έπαινοι, βραβεία κλπ.)

Κώστας Σ.

Αναλυτικότερα κλικ Εδώ http://xrima2.blogspot.com/2010/04/blog-post.html